Kledingtips

Heel belangrijk en sfeerbepalend voor de foto’s is de kleding die gedragen wordt tijdens de shoot.

  • Geen felle kleuren, drukke prints, teksten of grote logo’s

Felle kleuren zijn geen goed idee. Deze reflecteren in het gezicht. Zeker als je met meer personen op de foto gaat kunnen felle kleuren snel vloeken bij elkaar. Kies voor rustige, op elkaar afgestemde kleuren.

  • Kies een kleurenpalet

Een goedgekozen kleurenpalet kan een foto echt tot één geheel maken. Hoe groter de groep, hoe belangrijker dit palet. Hou een paar basis kleuren aan, het liefst zachte kleuren. Hier kan je van afwijken met meerdere tinten van diezelfde kleur. Kies een kleur die vrijwel iedereen in zijn/haar kast heeft hangen en een beetje universeel is.

  • Kies voor pastel kleuren

Als je kiest voor pastelkleuren zit je eigenlijk altijd goed, omdat pastelkleuren zich heel goed laten combineren. Door de lichte kleuren hou je je beeld heel fris en rustig, en krijg je ook één mooi geheel dat zelden vloekt bij de omgeving.

  • Kies iets dat tijdloos is

Dat is misschien iets waar je niet direct aan denkt, maar het is wel zo leuk als je je niet schaamt als je de foto’s terug kijkt over tien jaar. Het is daarom slim om voor een “veilige” keus te gaan, een outfit die niet heel uitgesproken is, en waarvan je over tien jaar ook nog snapt waarom je dat hebt aangetrokken.

  • Draag iets waar je je fijn in voelt

Het belangrijkste: je moet je fijn voelen in je kleding om leuk, ontspannen en spontaan op de foto te komen. Draag je normaal geen rokjes met hakken? Doe dat dan nu ook niet. Blijf dicht bij jezelf.

  • Neem gerust meerdere setjes kleding mee

Tijdens een normale fotoshoot is er ruimte om een keer te verkleden. Je kunt ook laagjes dragen, waardoor je telkens iets uit of aan kunt trekken voor diversiteit.

  • Vooral voor kinderen: trek iets aan wat vies mag worden

Zo wordt de shoot een stuk ontspannender voor iedereen. Heeft het geregend? Trek ze rubberlaarsjes aan. Mooi weer? Laat ze lekker op blote voetjes lopen. Extra tip voor kleine kinderen: neem hun favoriete speeltje mee. Dat geeft iets vertrouwds. En hoe leuk is het om met je allerliefste knuffel op de foto te staan?

MEISJES: Als ze wil, laat haar een jurkje of meerdere dragen. Mooie jurkjes (denk aan wijde rokken, tule, bloemen enz.) geeft de foto net dat extra sfeer. Hoedjes, bloemenkransjes in het haar? Helemaal leuk!

JONGENS: Wil je een stoere foto? Denk aan een petje, bretels, stoere spijkerbroek, overhemd. Leuk!

  • Poets je tanden en haal de mobiele telefoon en/of sleutels uit je broekzak!

Dit wordt nogal eens vergeten, maar kan achteraf heel erg storend zijn op de foto’s.